ТИХО СЕ СИПЕ КРОТКИЯТ СНЯГ, ГАЛЕНО ЩИПЕ БУЗКИТЕ ПАК! PDF Print E-mail
Вторник, 10 Януари 2012 11:03

Георги Христов, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Георги Христов

Един обилен снеговалеж парализира страната! Отново и отново, и отново, вече съвсем закономерно, напълно логично и абсолютно очаквано държавните институции се оказват тотално неспособни да се справят с каквото и да е.Може би тук трябва да си припомним, че „Всеки народ си заслужава правителството, което има“.

В това отношение няма никакво съмнение, че много от затрупаните под снега хора, както и от тези, които много дни бяха откъснати от света без ток, вода и храна имат пряко отношение към това бедствие, гласувайки съвсем наскоро за поредния герберски проект. Като казвам „бедствие“ имам предвид управлението на ГЕРБ защото именно то превръща едно обикновено природно явление в катаклизъм!

Но освен тези, които са гласували за ГЕРБ и, за които може да се каже, че са пострадали напълно заслужено, има и много други, нямащи никакво отношение към изборните победи на управляващата партия, а даже – напротив! Причислявайки към последната група и себе си, изказвам най-дълбокото си възмущение от крайната некомпетентност, незаинтересованост и неадекватност на всички държавни институции, имащи отношение към случилото се през последните дни.

Отново не видяхме някой, който да поеме политическата отговорност за огромните безобразия. Отново бяха направени само няколко „козметични“ уволнения на чиновници, от които не зависи нещо особено. Отново основните виновници за създалата се ситуация, които безспорно са министър Цветанов и министър Павлова не само, че не бяха освободени от длъжност, което според нас е задължително след това, което се случи, но и най-безцеремонно словоблудстваха в медиите, убеждавайки ни, че, както винаги им е виновен „някой друг“. Този „друг“ сега били тираджиите, които не изпълнявайки разпорежданията ма МВР с три тира блокирали цялата страна!!! Ами, че за какво издържаме тогава тези шестдесет хиляди души полицаи щом не могат да се справят с трима тираджии?! Изявленията на тези най-висши чиновници от двете министерства означават и нещо друго – ако станем мишена на терористичен акт, то ние сме много лесни! Три тира ни стигат за да блокират тотално държавата! Тогава защо плащаме луди пари и за издръжка на ДАНС, разузнаване, контраразузнаване и разни други подобни структури щом извършването на един саботаж с грандиозен ефект у нас е елементарен акт и е въпрос всичко на всичко на два - три камиона?! Сега си обяснявам защо нито една терористична организация до сега не е проявила интерес да прави терористични актове у нас. Ами че защо да влиза в ненужни разходи, след като ние си се саботираме сами!

И в заключение искам да обобщя, че все пак основната отговорност за всичко в нашата държава е на министър – председателя Бойко Борисов. На фона на последните събития онова негово изхвърляне от преди време, когато заяви, че „ще лови снежинките още във въздуха“ за пореден път го направи смешен и жалък. И пак ни се доказа по безапелационен, че Бог не само, че не е българин (както имаше една реплика преди години), а дори обратно - проклел ни е с един от най-некадърните министър – председатели, както в исторически, така и в
географски смисъл – уви!

Последно променен на Вторник, 10 Януари 2012 11:15

You are here  : Начало ДЕЙНОСТ ТИХО СЕ СИПЕ КРОТКИЯТ СНЯГ, ГАЛЕНО ЩИПЕ БУЗКИТЕ ПАК!