Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Отложиха делото за незаконните такси на Община Русе PDF Print E-mail
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 17 Февруари 2012 22:54

Галина Тодорова, dariknews.bg Русе

Копие на вестникарска статия от 2003 година приложи в съда защитата на Общинския съвет по делото за местните такси, което се гледа в Русенския административен съд. Процесът започна след подадена жалба от сдружението Гражданска инициатива Справедливост.

Сдружението, представлявано в съда от адвокатите Иван Груйкин и Свилен Стефанов, обжалва Наредба № 16 за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе. Сдружението оспорва принципа на определяне на таксите и процедурата по изготвянето на наредбата.

Самият документ е приет преди 9 години от местния парламент. Съдът днес задължи защитата на Общинския съвет да предостави доказателства за предварителното оповестяване на русенци на проекта за наредба. Следващото заседание по делото е насрочено за 29 февруари.

Сдружението обжалва в съда различни режими на такси и други финансови задължения за гражданите и бизнеса. Освен в Русе такса смет е атакувана в София, Варна, Бургас, Ямбол, Велико Търново и други общини, като на повечето места са оспорени и всички останали местни такси, въведени със съответните местни наредби. Това каза пред журналисти адвокатът Иван Груйкин. По думите му, гражданите трябва да знаят реалната стойност на таксите за администрацията. “Администрацията трябва да се отчита на гражданите, защото функционира с техните пари”, допълни той.

Иван Груйкин заяви, че във Варна Административният съд е отменил такса смет. Общинският съвет обаче обжалва решението пред ВАС. В София сдружението обжалва наредбата за определяне на таксите.

Б.Р. Всеки който желае да се присъедини към жалбата на СПРАВЕДЛИВОСТ срещу незаконните такси на Община Русе, нека да посети този адрес.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Петък, 17 Февруари 2012 23:27
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕЙНОСТ Отложиха делото за незаконните такси на Община Русе