Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ИЗБОР PDF Print E-mail
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 21 Юли 2011 21:20

Мирослав Стефанов
Мирослав Стефанов

Всеки ден се изправяме пред избори. Най-елементарният е, какво да облечем. След което, за дълъг период от деня сме принудени да носим последствията от избраната дреха, независимо дали е станала промяна във времето или обстоятелствата.

Поглеждаш старите, носили удобство дрехи. Но, те са изхабени, поомазнени, май и с някои кръпки прикриващи предишни неудачни моменти. Попремяташ и онези, модерните, които и сам не знаеш как си избрал тогава. Едва сега виждаш, че са еднодневки, избор плод на емоции, взет под влиянието на общата еуфория. Повечето от дрехите си прибрал в гардероба защото са изцапани, замърсени, нечисти. И никакъв препарат не помага да се изтрият петната по тях.     Какво да облечеш? За да се чувстваш удобно, за да ти е приятно и сигурно. Толкова голям избор в гардероба, а се колебаеш. Изглежда пак ще си вземеш онази поовехтяла, позацапана, но носеща носталгия по отминали времена дреха. Но, знаеш че няма да ти е комфортно, а и няма да направиш добро впечатление с нея.


Толкова много дрехи, а няма какво да облечеш.

Не е ли така и в политическият “гардероб” на България? Какви “дрехи” са окачени в него?


Имаме около 200 “дрехи”. Коя да избереш. Дали не е време за някоя нова? Но, да е трайна, от добър материал, направена от майстор. За настоящето и за после, а не само за днес.

Някак не върви да избираме за своя политическа дреха онзи протрит от стогодишна употреба червен пеньоар. Пробит, охлузен и омазнен от многобройните грешки направени в политическата кухня.

Великолепният син “костюм”, който обещаваше да бъде безкраен и вечен, като морето и небето, от многобройното преправяне и почистване се превърна във всекидневен тъмносин блейзер, комбиниран със светлосин панталон. Лошото е, че към този все още “хващащ окото” комплект се пришиват оранжеви, пък и други кръпки, което доста загрозява дрехата.

Какво да кажем за най-модните. Още се чудим как се подлъгахме по модата на жълтите дрехи. Че кой носи жълто и то гарнирано с лилии? Вече дори не си ги спомняме, а беше време когато мислехме, че с жълтите дрехи ще ни е весело на душата.

Ами времето, когато не малко хора се подлъгаха по червено-бялото “пипи”. Шахматно подредените квадратчета придават пъстрост и закачливост на дрехата. Сексуалната закачливост изглежда, че не е насочена към противоположния пол, но…нейсе. Важното е, че на шахматната червено-бяла дъска няма фигури. То е защото всичко се командва задкулистно от някой “Осмокрак”.

Много интересен е дизайнът на най-модерната фирма - “ЗНАК”. На бледия синкав фон минават по диагонал бели звезди. На хората тези звезди все повече им излизат през носа, че и през очите. Лошото е, че звездите, които досега сочеха нагоре, не само вече започнаха да падат, но и откровено почервеняха.


За старите харамии какво да кажем. То, потурите и поясът не са на мода отдавна. Нека си стоят в музея. 

Черният цвят го носим главно при печал. Но стига печал. Да оставим черната дреха там назад, в ъгъла на гардероба.

Най-много се чудя на хората, избиращи лилави широки гащи гарнирани с червена шапка с пискюл. Какъв вкус само. Ама ги има. И все тази дреха избират. Защото ги плашат, че другите дрехи не им стоят добре. Ще ги стягат, притискат, ще им убиват. Докога ли ще са слепи за съвременните течения, за новостите в българския политически “гардероб”?

Сред цялата тази смесица от захабени и загубили модерността си дрехи, моят избор е да си взема нещо ново. Дреха, която аз да моделирам, аз да избирам материала, аз да определя дизайнера и шивача. Та да ми е по мярка, да ми е удобна, да е за пред хора. Ще избера гамата на синьо-черното. Цветовете символи на СПРАВЕДЛИВОСТ.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 18:31
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕЙНОСТ ИЗБОР