Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

АДМИНИСТРАЦИЯ
Защо няма да гласувам на 12 май PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 02 Май 2013 08:04

адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТДнес чета в един вестник, че скандалният със съдържанието си запис на разговор между лицето Бойко Методиев Борисов, магистрата Кокинов и обвиняeмия /бивш министър и бизнес другар на „бившия”министър председател – лицето Бойко Борисов, Мирослав Найденов, битуващ в публичното пространство като „Миро Мършата” е довел до конкретен резултат: Магистратът Кокинов щял „да проговаря за Цецо”. Подзаглавието е : „За да се спаси прокурорът ще признае как са го натискали...”

Коментарът не се ангажира със сексуалните изражения на „натискането” и мястото на господин Кокинов в този процес, предвид съдържанието на публикувания запис на срещата и разговора между тримата, а с някои по-важни аспекти от поведението на въпросните лица с оглед на доскорошното им служебно положение.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Четвъртък, 02 Май 2013 08:11
Прочети повече...
 
СЪСТАВ НА ВАС ОТМЕНИ ТАКСИТЕ ЗА ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Неделя, 03 Март 2013 17:57

Иван Груйкин, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТС решение от 25.02.2013 г. по административно дело № 1162/2012 г. Върховният административен съд (ВАС) отмени текстове в Наредба № 4 за таксите, които се събират от МВР по Закона за държавните такси.

Отменени са таксите за български лични документи - паспорти, лични карти и свидетелства за управление на МПС.

Делото е по жалба на Иван Груйкин – председател на ГИ „Справедливост“ от август 2010 г. с аргумент за незаконност на таксите, поради произволното им определяне и противоречието им с принципа за разходоориентираност и икономическа обоснованост.

Решението подлежи на обжалване от МВР пред 5-членен състав на ВАС.

Вижте решението на съда:

стр.1 стр.2 стр3. стр.4 стр.5 стр.6 стр.7

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 01 Юни 2013 11:08
 
ОПИТ ЗА РАВНОСМЕТКА PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 15 Ноември 2012 18:52

Даниел Донев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Даниел Донев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Част от речта на Даниел Донев пред форума "Промяна на Промяната", проведен на 10.11.2012 в Първа Евангелска Църква - София. СПРАВЕДЛИВОСТ бе един от организаторите на събитието.

Почти седмица след десети ноември тишината от тази иначе паметна дата продължава болезнено да отеква. Трябваше да празнуваме двадесет и три години от започването на демократичния преход, но на никой не му беше до празник. Бяхме се вторачили в ежедневните си грижи, в смъртта на Патриарх Максим, очаквайки да видим циркът, който ще се разиграе и в поредното изнасилване на народа ни от страна на Газпром, чрез великодушните единадесет процента по-евтин газ. Твърде показателни процеси, които само потвърждават, че нямаме повод за празнуване, защото на 10.11.1989 нямаше събитие. Нямаше промяна, а обикновен партиен преврат. И ако няма да отваряме шампанското, то нека си припомним къде сме, за да знаем накъде ще продължим.

След първоначалната еуфория от митингите и погромите около 10.11.1989 дойде логичната развръзка на събитията. Социалистическата номенклатура и Държавна сигурност използваха целият си властови и финансов ресурс, за да се превъплътят в новото статукво и го направиха по най-брутален начин, използвайки не на последно място невежеството ни като гражданска маса и неумението ни да бъдем гражданско общество. Нямаше откъде да знаем как да бъдем такова или просто ни бе отнета възможността да наблюдаваме, разсъждаваме и анализираме световните събития и процеси, от които можехме да се научим на гражданско мислене. Днес двадесет и три години по-късно ние сме почти на същото място като демократично развитие и жизнен стандарт, защото промяната, която бе афиширана не се случи. Далеч по-напред сме в разбирането си на понятието Гражданско общество обаче, и това е капиталът, който сме натрупали за тези години, които изглеждат на пръв поглед изгубени. Убеден съм, че това бяха полезни години в този смисъл. Време през което имахме възможността да избистрим в умовете си прости истини, като тези, че промяна няма, няма и да има ако не си я направим ние сами.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Петък, 16 Ноември 2012 16:41
Прочети повече...
 
ПРАВОСЪДИЕ НА БАРТЕР PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Неделя, 11 Ноември 2012 21:44

Адв. Иван Груйкин, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

mediapool.bg

Адв. Иван Груйкин, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Сигурно мнозина ще се запитат защо точно сега говорим за някакво си решение на съдия Венета Марковска? В разгара на избухналия скандал след избирането й за конституционен съдия изглежда лесно да се слагат допълнително съчки в огъня. Сигурно е така и ако беше само скандалът, нямаше да си позволим и ние да вадим... "режещ инструмент на престанал да лае домашен любимец".

Коментираме точно сега конкретно съдебно решение с нейно участие, защото то сега е постановено - на 6 ноември - шест дни след избирането й за конституционен съдия.

Решението е по административно дело № 8688/2012 г. на петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) под председателството на съдия Марковска. Делото пък е по жалба на Гражданска инициатива "Справедливост" срещу четирипроцентовата съдебна такса за граждански дела с материален интерес.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Неделя, 11 Ноември 2012 21:54
Прочети повече...
 
ОЧАКВАНИТЕ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ по дела срещу държавните и общински такси PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Сряда, 31 Октомври 2012 21:29

Адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТТЕСТ ЗА НЕЗАВИСИМОСТТА НА СЪДА

Адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Тази рубрика цели както да популяризира дейността на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ (ГИС) против незаконните актове на Държавната администрация, в т.ч. и на Министерския съвет, така и на Общинските съвети и администрация, които компрометират идеята за правова държава и справедливост.

С публикуване и кратък коментар на съдебните решения, както и на имената на съдиите , които са ги произнесли целим да се даде публичност и на работата на магистратите. Това е в унисон и с позицията на ГИС , че магистратите трябва да са познати на обществеността, както и че бъдещото законодателство трябва да наложи принципа на тяхната мандатност и пряк избор. Това, което се прави и в САЩ и е доказало ефективността си като гаранция и мотивация за съдиите и прокурорите да работят и се подчиняват единствено и само на закона, а не на конюктурни кариерни интереси, на което днес сме свидетели в България.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 01 Юни 2013 11:10
Прочети повече...
 


Страница 1 от 5

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало АДМИНИСТРАЦИЯ