Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Жалбите срещу нас – до… Нас PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 04 Декември 2015 03:53

Адв. Диньо Бозаджиев

/Опит за разсъждение по литературно-обществен въпрос/

Като заваля  на територията България ,та цяла неделя – тихо , кротко... - разкрития за корупция в съдебната власт, търговия с влияние и пр. действия от тематиката на Наказателния кодекс. Като се почне за министър-председателя, мине се през главния прокурор, след това през един видим от всички страни еднакво депутат- бизнесмен,  продължим през „жреците“ в Съдебната власт  и се стигнем до един старшина  и  един ефрейтор в нея.

Днес този ефрейтор от Софийски градски съд   чрез откровенията на старшината  в него  клати лодката на властта.

Резултата от изнесените от „ефрейтора“ факти за мащабна корупция пронизала цялата тъкан на съдебната власт, оплела в паяжините си и изпълнителната и законодателната, в една прилична страна от евро-азиатския материк, щяха да бъдат като от тайфун.  Той би завихрил всички споменати лица,  а ако бе в Китай /новата любима дестинация на премиера-слънце/, наред с това - не само джобовете на премиера и присъдружните му от всички власти щяха да бъдат изджобени, но като нищо по кратката процедура и  краката на бая народ от тях щяха да се люлеят в такт с вятъра…

В България обаче, нищо. Просто светска клюка: „Знаеш ли , Марче, че вчера „опраскали“ Владето! – У-у-у, ти пък, то на Руми искали  „ресто“, ти за едно „опраскване“ ми говориш!!?“

В момента „мъдреците“ мъдрят дилема:

Кой  точно да разследва / естество и демократично: на квотен принцип от всички власти и институции/ „Яневагейт“, като в нея  ще трябва да бъдат разследвани  и самите потенциални „разследвачи“:

- От квотата на премиера – да разследват самия него

- От квотата на съдебното правителство – ВСС – трябва да разследват  и себе си в лицето на самия председател на Етичната комисия , както и  „ най-оправните“  / по термина на Владето  Янева/, негови  членове

- Главния прокурор –  да  разследва самия себе си

- От законодателната власт – своя „емблематичен депутат –  бизнесмен - екс следовател  и пр.“ - еднакво виден от всички страни….

На пръв поглед невъзможният въпрос има само един правилен отговор: Тъй като стигаме вече до края – т.е.- до морала, който е  и над закона /в България – „на ужким де“/, кои по дефиниция са неговите стожери?

- Ами, разбира се,  „духовните ни пастири“ - митрополитите  от Светия синод . Те ще намерят отговора, ще се консултират където и с когото трябва .

Има  само  едно условие:  да се изключат от „Комисията“ бившите ченгета  на Държавна сигурност, защото там библейските понятия нещо се сливат….

 

Дано останат поне трима?!    Те пък за оперативност - да делегират правата си на…  Премиера- слънце!  Той  и без това има и пряка връзка с Началника /си/ …

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Петък, 04 Декември 2015 04:16
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало