Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ПИСМО PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 18 Юли 2011 21:51

До доц. Бойко Коруков
Изпълнителен Директор на УМБАЛ "Царица Йоанна" ЕАД


Уважаеми, г-н Коруков,

С изумление, научих от медиите, че сте освободили от длъжност началника на спешното отделение, в ръководената от Вас болница, д-р Владимир Атанасов, за това, че е „уронил престижа на болницата“, наричайки публично служителите на МЗ олигофрени. Пак според медиите, Вие твърдите, че принципно колегата Атанасов е прав, защото от МЗ явно не познават  собствената си Наредба № 25 от 4 ноември 1999 г. и няма никакъв проблем да бъдат наричани олигофрени, но „само на маса“, а не и по телевизията.


Въпросът тук не е дали в МЗ има олигофрени или не. Всеки от тях, който се чувства засегнат, има право да потърси правата си по общия исков ред. Ако докаже пред съда, че не е олигофрен и изявлението на колегата Атанасов му е донесло болки и страдания, то съдът неизбежно ще му присъди обезщетение за нанесените вреди.

Важният въпрос е защо един български гражданин е наказан за това, че публично се е изказал против властта. Не мога да повярвам, че такова нещо може да се случи у нас цели 20 години след рухването на комунистическата диктатура. Откога у нас се налагат дисциплинарни наказания за това, че някой критикува публично властта? Да не би някой да е отменил свободата на словото? Кой член на Кодекса на труда забранява на работниците и служителите да критикуват властта? Що за морални принципи отстоявате ,г-н Коруков, ако твърдите наистина, че критиките могат да се правят на маса, сиреч тайно, но в никакъв случай публично? Вие, собствено, така ли критикувате Правителството за сгрешената му здравна политика?


Почти съм сигурен, че Ви е оказан натиск от МЗ да наложите наказание на д-р Владимир Атанасов. Не, че това е оправдание за действието Ви, но поне го прави разбираемо. Ако, обаче, сте действали по своя воля и съвест, то извинете ме, но наказанието на колегата, погледнато от трани, изглежда като най-висша форма на подлизурство и слагачество.


Уважаеми г-н Коруков,
в моите очи, изказването на д-р Владимир Атанасов срещу министерството на здравеопазването по никакъв начин не урони престижа на УМБАЛ "Царица Йоанна".  Помислете, обаче, дали с действието си Вие самият не уронихте престижа на лекарската професия?


Все още можете да поправите стореното като възстановите д-р Атанасов на заеманата длъжност. Ето така ще защитите престижа на УМБАЛ "Царица Йоанна".  

София
30.08.2010 г.

Д-р С. Кацаров

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 19:01
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало