Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Министерство за Промяна PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Вторник, 20 Март 2012 20:43

georgi todorov 01Общественият ресурс е най-сладката баница, формира се от данъците на всички и се харчи по волята на назначени от едно лице хора. Отчетността на тези лица вече не е пред гражданите, а пред лобитата и назначилия ги. Затова участието във властта и респективно управлението на здравеопазването е като на всяко друго място – подпечатва се дяловото участие на субектите, които имат какво да вземат. Казва се и колко да вземат.

д-р Георги Тодоров, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ Русе

Божидар Нанев, Ана Мария Борисова, Стефан Константинов Любомир Гайдов, Тодорка Костадинова, Проф. Иван Миланов, д-р Валери Митрев, Гергана Павлова д-р Кирил Добрев, Десислава Димитрова. Какво свързва тези хора! Всички в рамките на един мандат на МС са били министри зам. министри на здравеопазването. Такова текучество не може да осигури стабилна политика и е сигурен белег за боричкания на лобита за домогване до власт. Лобитата винаги имат икономически интереси. Тези икономически интереси не са основани на честната конкуренция, а на достъпа до обществен ресурс.

Общественият ресурс е най-сладката баница, формира се от данъците на всички и се харчи по волята на назначени от едно лице хора. Отчетността на тези лица вече не е пред гражданите, а пред лобитата и назначилия ги. Затова участието във властта и респективно управлението на здравеопазването е като на всяко друго място – подпечатва се дяловото участие на субектите, които имат какво да вземат. Казва се и колко да вземат.

Новия здравен министър има да промени точно това! И ако не може резултатът ще е същия като досега. В политиката, са важни резултатите, това определя една политика като морална. Намеренията на всички ги чухме! Проблемът е, че времето му е по-малко от това на Константинов дори! Дано поне да почне, от едно действие, което да носи белезите на постоянство в действията и ясна крайна цел, която всички ще припознаят като обществено значима и полезна.

Не се случиха нито моторните шейни на Нанев, нито извозванията на болни на нормални цени до болниците, предложени от Митрев, нито програмата Jeremie, на Костадинова тръгна за лечебните заведения, за Конкурентноспособност да не говорим.

Зам. Министъра Гайдов избяга от МЗ и се върна като съдия в Административния съд , където гледа дела за административните действия на онези, на които е бил началник или познава добре. Дали е морално да гледа такива дела е въпрос за прекия му ръководител.

Но се случи така, че едни са по-равни от други, болници, практики, извънболнична помощ- Програмата «Регионално Развитие» започна да раздава пари по европроекти на едни, на други малко по-малко, а на частните субекти – нищо. Парите са за апаратура и цинизмът е, че изискват еднакво от всички когато се сключва договор с НЗОК, а дават на едни повече, а на други нищо. Това е конкуренция на държавния капитализъм, той бъдеще никога никъде не е имал и резултатите му са познати. А уж всички са равнопоставени независимо от формата им на собственост. Но не са! Факт, който ясно е написан до Европейската комисия от някой от гореизброените лица!

Бърза помощ все още се нуждае от Спешна помощ. Регулираната конкуренция на Константинов така и не стана ясно каква е. Дървено желязо – това е най-точното определение за предложението Регулирана конкуренция.

Лекарствата няма да поевтинеят, по-вероятно е да изчезнат, след толкова много регулации и убийствени такси за регистрация и промени на регистрацията за всеки производител и всяка лекарствена форма в ИАЛ.

Доплащанията на Ана-Мария Борисова естествено не се състояха, нито започнахме да пием по 8 литра мляко. Акредитациите от МЗ на собствени структури ( собственост над 51% от МЗ) не спряха, продължиха за да им се вземат пари и антуража наредил се на софрата на т.нар Акредитационен съвет към МЗ продължава да си действа по собствените си вътрешни правила за разпределение на средствата постъпили от ЛЗ за процедурата на акредитация. И тарифи си определиха официално, а разходоопределеността забравиха докато ги определяха.

Останаха и делегираните бюджети въпреки, че им смениха името на «задължителни прогнозни бюджети» и регулативните стандарти. Остана и ръководството на БЛС и веднага след като го избраха от МЗ ли от НЗОК ли, удариха на всички лекари останали на село и избрали да живеят там един нож в гърба- намалиха им средствата за живот в неблагоприятни условия. Така нарушиха предвидения във всички закони стремеж за равен достъп до здравеопазване. Дано УС на БЛС се пребори, за да се възстанови справедливостта, произтичаща от правилните искания на ОПЛ от засегнатите райони.

Лекарите ни се разбягаха по цяла Европа, дори и извън нея. И причината не са само парите, които може би са им малко тук. Причината е, че им омръзна да ги правят на глупаци и да ги гледат в очите, докато няколко управници приказват нелепости, облечени и скрити зад витиевати фрази. Извинението за провалите и действията без посока остават за тяхна сметка. За управлението на Глобалния фонд и милионите потънали там не следва да говорим вече, там има компетентни органи, които най-бързо следва да започнат да работят.

Имиграцията на най-тежко изучилите се професионалисти е най-големия вот на недоверие към управлявалите досега НЗОК и МЗ.

Време е управлението в името на хората, а не на интересите на малцина, да започне най-сетне!

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Вторник, 20 Март 2012 21:08
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало