Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ФОРУМ "ПРОМЯНА НА ПРОМЯНАТА" PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Сряда, 14 Ноември 2012 18:09

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТНа 10.11.2012 година беше отбелязана годишнината от началото на прехода на българското общество от тоталитарен социализъм към пазарна икономика и демократично управляемо общество. Събитието, с което беше почетена датата беше обществения форум „Промяна на промяната”, който се проведе в сградата на Първа Евангелска Църква в гр.София, а Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ беше сред организаторите.


Форумът започна с приветствие от канцеларията на Президента на Република България Росен Плевнелиев и беше отразен в някои национални ежедневници от пресата. Сред лекторите бяха депутатът Лъчезар Тошев, проф. Калин Янакиев, д-р Момчил Методиев-историк, д-р Атанас Славов-преподавател по конституционно право, п-р Христо Куличев и други църковни представители.

След докладите на специалистите в своите области и изказванията на останалите гости се открои една тема на общо говорене: Промяната далеч не е такава, каквато българското общество желае и по подходящия термин за времето след 10.11.1989 е „Подмяна” на статуквото. Истинската и качествена промяна, която всички желаем да реализираме ще се получи с активното участие на Църквата и чрез полагане на християнските ценности в основата на всички обществени процеси. Активното гражданско общество е единствения качествен генератор на идеи и воля за промяна.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Сряда, 14 Ноември 2012 18:26
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало