Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

УБИЙ СЪДИЯТА!/Made in B.B./ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 20 Декември 2012 17:34

Адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Не е необходимо да правим исторически преглед на 23-годишните методични и последователни усилия на всички управляващи за разбиване и подчиняване на Съдебната система. А нейното състояние е най-точната индикация за състоянието въобще на държавността – в страна от Европейския съюз, която е декларирала, че приема ценностите на западната демокрация и отрича принципите на азиатския болшевизъм. Че това са само лозунги, едва ли има разумен човек в България, който да не го е проумял. Последните третокласни театрални представления по избора на конституционни съдии и Главен прокурор – са красноречиви.

Тук ще стане въпрос за една новина, която преди седмица премина през публичното пространство и бе подмината с кратки злоради коментари от медиите на „властта” /то други май и не останаха/ .

Този въпрос обаче е многозначителен и според мен заслужава по-особено внимание, тъй като зад него прозира именно цинизма и лицемерието на управляващия „елит” – драстичното разминаване между заявеното на думи желание за ефективно функциониране на Съдебна система и делата му.

Тук става въпрос за поредния разигран цирк от министъра „с особен тембър на гласа” - не само изказал се „компетентно” по състоянието и проблемите на Съдебната власт, но както впоследствие се разбра, че е отказал да изпълни и задълженията си като финансов министър и разпореди превеждането на парите от бюджета на Съдебната власт в изпълнение на решението на ВСС за изплащане на ½ основна месечна заплата на магистратите, които не са дисциплинарно наказани /в рамките на икономиите и гласувания от Народното събрание неин бюджет/.

Зад този ход се крие не само правният нихилизъм останал от плесенясалия режим отпреди 23 години, не само чувството за безнаказаност, тъй като в една нормална страна, това щеше да доведе до отстраняване от правителството и търсене на наказателна отговорност – за престъпление по служба.

Зад този ход се крие последователната и цинична политика на „елита” към тази част от магистратското съсловие, която отказва да се подчини и за която законът е над всичко. Целта е: първо – да унизи честните и принципни магистрати /на останалите им е все едно дали ще получат 700-800 лева/, второ – да ги поставя все повече в материална зависимост /останалите биха били съгласни да „работят” и въобще без заплати/, трето – чрез първо и второ – да принуди кадърните професионалисти да напуснат системата.

А за да бъдат още по-мотивирани в тази насока читавите магистрати: управляващите
/днес техните представители се наричат Борисов, Цветанов, Дянков/ чрез подчинените си медии ежедневно ни внушават, че „всички те са по презумпция маскари”, т.е. некадърни или корумпирани.

Така лека – полека вече „елита” е пред постигане на целта - окончателно „прочистване на системата” от неудобните магистрати.

А за останалите на ход – ДАНС и специализираните /нашите/ прокуратури и съдилища, чрез които последните ще бъдат държани в страх и подчинение – т.е. управляеми. Та нали тази система вече показа резултатите си пред цяла България чрез анонсираните кандидати за Конституционни съдии.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Четвъртък, 20 Декември 2012 18:04
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало