Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Декларации
ИСКАНЕ-ДЕКЛАРАЦИЯ ДО ИНСТИТУЦИИТЕ НА БЪЛГАРИЯ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 25 Февруари 2013 10:17

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТПриятели, съмишленици, граждани на България,

Гражданска Инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ подготви декларация с искания до институциите в нашата Родина.

В момента събираме подкрепа за тези наши две искания от възможно най-много граждански организации и активисти в цялата страна.

Исканията са две:

1. Мажоритарни избори

2. Пряк избор на съдии от гражданите


Из Декларацията:

„Най-големият проблем в България е липсата на независима от властта, но зависима от хората съдебна система. Съдебната власт е най-важната от всички власти – защото ако тя е ефикасна, може да коригира недостатъците на законодателната и на изпълнителната власт. Всички власти по Конституция произтичат от народа – затова и трябва да се избират от него.

При пряк избор на съдии те няма да са зависими от управляващите (както е през всичките години на т.нар. „преход“), а ще се интересуват единствено от мнението на хората, които ги избират. При една функционираща съдебна система незаконно действащите монополи ще могат да бъдат ефективно осъждани от гражданите, включително и да фалират – което сега никой няма да допусне. При истински независим съд ще бъдат отменени незаконните държавни и местни такси, с които допълнително се ограбват българските граждани.

Независим съд, който не се влияе от политиците, може да не прилага закони, които противоречат на Конституцията – което сега никой съдия не смее да си позволи, въпреки че има това право. По този начин ще се окаже натиск за изработването на качествени и съобразени с Конституцията закони.”

Ограничили сме се до тези две искания, защото смятаме, че те са достатъчно фундаментални и към този момент изискват обединение на максимален кръг организации и граждани.

Тяхното сполучливо реализиране ще бъде достатъчно условие да се започне радикална промяна към по-добро на порочната политическа система на България, която буквално унищожава нашия народ!

Всеки, който иска да подкрепи декларацията, може да ни пише на contacts at spravedlivost.net

Ето текста и на самата Декларация:

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Понеделник, 25 Февруари 2013 11:09
 
ДЕКЛАРАЦИЯ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 17 Септември 2012 16:03

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА СПРАВЕДЛИВОСТ категорично осъжда варварските нападения над американски дипломатически представителства, довели до убийствата на дипломати и служители, погромите над сгради и имущество, и ескалирането на омраза и насилие.

Религиозните чувства не могат да се използват за отнемането на човешки животи, за погазването на човешко достойнство, за кръвопролития и палежи. Неприкосновеността на личността, свободата на съвестта и религията, на словото и мисълта, и върховенството на закона са най-важните за нас ценности, с които не могат да се правят никакви компромиси.

Настояваме за незабавно прекратяване на погромите над американски дипломатически обекти, както и наказването на извършителите на убийствата и погромите със цялата строгост на закона.

Изказваме своите съболезнования на близките на убитите американски граждани. Изразяваме своята солидарност с народа на САЩ и категоричната си подкрепа на усилията на неговото правителство за защита на своите граждани по света.

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА СПРАВЕДЛИВОСТ

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Понеделник, 17 Септември 2012 16:08
 
ОТКРИТО ПИСМО PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Вторник, 17 Юли 2012 22:26

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТДо Цветан Цветанов

от Гражданска инициатива Справедливост

Господин Цветанов,

С уволнението на съдия Тодорова, не ни оставихте и частица основание да използваме думата уважаеми пред името Ви. От друга страна ни дадохте предостатъчно основания да напишем това, което следва.

Унижението, на което подложихте 19 от членовете на Висшия Съдебен Съвет е забележително и в голяма степен заслужено за тези дребни душици и най-вече нещастници, които по стечение на обстоятелствата и силата на парите са облечени в тоги и имат висша власт над съдебната система. Е, това е властта на машата, насочвана от ръката на политика Цветанов, същият този възпят във весела песен, но не от когото трябва, защото Алеко отдавна е мъртъв, а друг не се е раждал до днес.

Не ни е грижа за тези 19 члена. Те отдавна са загубили достойнство, сиреч всичко.

Грижа ни е обаче за съдебната система, която под милиционерския ботуш все повече заприличва на главна дирекция на МВР. Вие самият Цветанов ни напомняте за Вълко Червенков, което ни кара да мечтаем за априлски пленум на партия ГЕРБ.

Надали Цветанов си давате сметка за последиците. Както личи и от други Ваши деяния и изказвания, крилата на мисълта при Вас са силно закърнели да не кажем рудиментарни. Ако имахме и най-малка надежда, че можеш да ни разбереш бихме ти обяснили какви пакости правиш на българската общност.

За това ще кажем само, Боже прости му той не знае какво върши!

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Сряда, 18 Юли 2012 11:38
 
Декларация на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Събота, 30 Юни 2012 11:06

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТДо Кмета на Община Русе
До Екипа на В-к “Утро” – Русе


Декларация
От Гражданска Инициатива “Справедливост”
Относно: Опита за квалификации над група граждани, упражняващи конституционните си права.

Уважаеми г-н Кмете,
Уважаема Редакция на в-к Утро,

Гражданска инициатива Справедливост, категорично изразява своето възмущение от изявленията на кмета и заместниците му, отразени на страниците на в-к “Утро”, с което заплашват със съд всеки неудобен на тях и на администрацията човек или група хора, дръзнали да се възпротивят на техни решения или действия.

Конституционно е правото на протест, конституционно гарантирано е и правото на свободата на словото . Конституционно гарантиран е всеки обществен дебат, чрез който се постига разбирателство, дори да е предшетван от протест!

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 30 Юни 2012 11:17
 
Декларация на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 21 Юни 2012 18:37

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТДо Висшия съдебен съвет

Декларация
от Гражданска инициатива Справедливост

Уважаеми госпожи и господа магистрати,


С настоящата декларация изразяваме своето категорично несъгласие и гражданско възмущение от решението на Русенския районен съд, осъждащо журналиста Ася Пенчева за това, че същата е взела интервю и го е публикувала във вестника, в който работи.

Публикуването на интервю не е противоправно деяние. Проблемите на дома за деца „Надежда“ имат обществено значение и публичното им обсъждане не само не трябва да бъде ограничавано, но напротив, окуражавано още повече, че става дума за деца лишени от родителски грижа и защита.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Четвъртък, 21 Юни 2012 18:50
 


Страница 1 от 7

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ