Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Управниците на държавата са отговорни за екзекуцията в Катуница PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Неделя, 25 Септември 2011 08:50

„Уважаеми” управници на държавата България, вчера  (24.09.2011) бе един от онези редки дни, в които гражданите на страната нямат честта да бъдат напоително назидавани и обгрижвани от вас чрез екраните на националните български медии. Напротив - гражданите са оставени сами да наблюдават с нарастваща тревога как портите на етническия конфликт се отварят сред потока от информация, който ни заля след убийството на 19-годишния Ангел Петров в с.Катуница.

Къде е толкова време министърът на вътрешните работи Цветанов? Дали е уморен след поредицата от изявления за провала с Шенген, където напоително обясняваше как несправедливо са ни отрязали заради корупцията и съдебната система? Всъщност е на предизборна обиколка в Бургас, където приключи своята реч с викове „Победа, победа” от трибуната на летния театър в града сред радостните ръкопляскания на привърженици. По подобие на „кървавото” хоро на Жан Виденов в онзи ден през 1996г., в който 14 български войници загинаха в горящ камион, Цветанов празнува в ден на трагедия, поредната трагедия в България.

В същото време на горещата точка беше изпратен неговия подчинен главен комисар Калин Георгиев, който заяви, че полицията предприела изключително „добре обмислени и адекватни действия”! Постфактум. Както обикновено „нашата полиция” се тътри безпомощна след събитията, ако въобще предприеме някакво действие. Защото бруталното убийство в Катуница е било предвидимо, стига подадената жалба за заплаха за убийство три часа по-рано да беше събудила „адекватни” действия от страна на МВР. Това убийство беше предвидимо, ако МВР и правоохранителната система бяха работещи органи на сигурността и справедливостта у нас. Ако бяха взели предвид многобройните свидетелства за дерибейщина и престъпна дейност на Кирил Рашков и фамилия. Те обаче не са. Те са само инструмент в ръцете на лишени от морал и качества хора като Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

В безсмисления порой от речи и тафтология Георгиев заяви също, че най-важното било, че „не допуснахме да бъде пролята кръв” ... А кръвта на убития Ангел още не беше засъхнала на асфалта ... Каква гротеска! Кой, ако не МВР допусна убийство три часа след подаден сигнал за опасност от такова?! Кой, ако не МВР допусна усещането за безнаказаност, трупано години наред, да стигне такива висини, че фамилията на Кирил Рашков да реши, че може да извърши ПУБЛИЧНА ЕКЗЕКУЦИЯ на един човек пред очите на неговия баща, роднини и близки?!

„Ясен е извършителят на убийството – това е мъж от Столипиново, който е криминално проявен” – пък заяви гордо пред медиите, директорът на МВР-Пловдив Тодор Чонов. Стана навик на нашите висши полицейски началници да демонстрират изчерпателна информация за криминални лица СЛЕД извършване на тежко престъпление. Този криминално проявен е на свобода най-вероятно заради въпиющата некадърност и нежелание на „нашата полиция” да извършва дори елементарни разследвания, компенсирани от широки познания за криминалния контингент и „професионално” разследване на кокошкари. В същото време неизброимите шумни дела като „Октопод” и др.  безславно притихват в минанса и по всяка вероятност много от тях ще завършат с осъдителни присъди за България в Страсбург с парични компенсации, изплатени от джоба на българските данъкоплатци.

В същото време някак незабелязано мина фактът, че „частната патрулка”, която от 20 години пази пред дома на Рашков, е била опожарена. Беше показан и пропускът от общинската полиция, намерен в една от колите на фамилията, с който се дава право автомобилът да бъде паркиран навсякъде в Пловдив. Излиза, че „нашата полиция ни пази”  може да твърди един криминален тип като Рашков, но не и редовия гражданин на тази държава. Вероятно приятелят на Цветанов - Веселин Маринов - е имал „цар” Киро предвид, когато е писал прочутия химн на МВР..........

В това състояние на безнаказаност, на некадърна правоохранителна и правораздавателна система, на толериране на престъпността от властта, не е чудно, че много хора решиха да вземат правосъдието в своите ръце. Защото то отдавна е в ръцете на избрана „елитна” група, наречена „политическа класа”, отдавна се е превънало в инструмент за разчистване на лични сметки, уреждане на свои хора и прикриване на престпления. Продукт на тази удобна на политиците ни правораздавателна „система” е „цар” Киро, фамилията му и плеяда още местни и национални дерибеи.

Днес чухме, разбира се, и гласът на омразата „Циганите на сапун и турците под ножа” - кещяха в ноща на погрома пред горящите къщи на „цар” Киро. Надигна глас и Волен Сидеров, покорният стълб на това управление. Това показва кошмара, който може да донесе липсата на правосъдие и съдебна система у нас. Това е ярко доказателство как проблемът може да се измести и зад риториката на крайния национализъм, пълна с омраза, да бъде прикрит истинския проблем днес - липсата на справедлива и работеща съдебна система и правоохранителни органи. От виновните Борисов, Цветанов и плеяда още „държавници” за виновни да бъдат припознати ромите.

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ намира събитията в Катуница за поредното доказателство за безпомощността на нашите управници, които иначе претендират да са вездесъщи по теми от световната икономическа криза до закуските в детските градини. Ние намираме, че единственият цивилизован път за решаване на тези проблеми е правоохранителната и съдебната система да бъдат иззети от нашите вождове в София и да преминат във властта на гражданите по места. Те със свободни избори да избират, кой да е шеф на полицията, кой да е шеф на съда, кой да е шеф на прокуратурата. Ние категорично потвърждаваме принципната си позиция за необходимост за коренна промяна на начина, по който функционира централната власт в България. За да се наложи истинско правосъдие и върховенство на закона. За да се премахне настоящата свръхконцентрация и свръхцентрализация на политическа власт и контролирано правосъдие, съхраняващи социализма в България и позволяващи страната ни да се управлява от безотговорни, примитивни и нагли хора, опасни за нейното настояще и бъдеще.

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ изказва своите искренни съболезнования на близките на убития Ангел Петров и починалия по-късно Павел.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Сряда, 28 Септември 2011 11:48
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Управниците на държавата са отговорни за екзекуцията в Катуница