Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА СПРАВЕДЛИВОСT ПО ПОВОД АНТИРОМСКИТЕ ПОГРОМИ В БЪЛГАРИЯ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Вторник, 27 Септември 2011 18:37

От няколко дни сме свидетели на безпрецедентна ситуация в българските градове. Убийство на младеж в с.Катуница и последвалата смърт на друг доведоха до погроми, палежи и масови антиромски протести в цялата страна. Напрежението в страната ескалира, поведението на полицията окуражава погромите, а основният призив на протестиращите засега е против ромите и ромската престъпност.

На път сме да преживеем едно от най-големите си изпитания в последните 20 години.  Притиснати от несигурност, бедност и липса на икономически и социални перспективи, мнозина от нас се поддават на елементарни внушения, първични инстинкти и разрушителни призиви на примитивни политикани. Вместо да се държи ежедневна сметка на управляващите за отсъстващата законност, за  многобройните злоупотреби с власт и дерибействащия произвол на полиция и прокуратура, мнозина наши сънародници бяха тласнати към омразата и разрушителното действие срещу хора от друг етнос. Вместо ежедневно отговорно гражданско и политическо действие стотици предпочитат анонимността на тълпата и издевателството над по-слабия, вместо търсене на политическа и законова отговорност на напълно абдикиралите от задълженията си управляващи. Вместо да си дадем сметка, че издигането на безотговорни и примитивни хора начело на най-важните български институции неизбежно ще доведат до обществена, политическа и институционална деградация, ние затвърдихме приемането, че хора като Бойко Борисов и Георги Първанов е възможно да бъдат начело на българската държава и това да не доведе до катастрофа.

Случващото се пред очите ни е провал не само на Борисов и на ГЕРБ. Случващото се е провал на цялото 20-годишно политическо статукво, което непрекъснато генерира корупция, бутафорно правосъдие и повсеместни зависимости. Считаме, че случващото се е и доказателство за пълната липса на смисъл и здрав разум в българския политически живот и несъстоятелност на така наречените институции. То показва и пълната липса на смисъл в предстоящите президентски и местни избори и необходимостта от цялостна промяна на начина, по който се упражнява властта – както централна, така и местна.

Ние настояваме правителството и президентът незабавно да подадат оставки поради огромната си отговорност за пълната безперспективност на живота в България, извела на улиците хиляди хора. Ние обвиняваме българския президент и правителството на Бойко Борисов като основни виновници за беззаконието, екстремизма, отчаянието, палежите и убийствата.

Ние вяваме в здравия разум на българския народ и способността му да покаже на дело най-светлите черти от националния ни характер. Ние вярваме, че българите ще потърсим отговорност на корумпираната и безотговорна политическа класа, без да се поддаваме на лъжите и демагогията на управляващите. Вярваме в бъдещето на една вдъхновена и просперираща България, обединена от споделени общи национални ценности, под върховенството на закона. 

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Вторник, 27 Септември 2011 19:02
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА СПРАВЕДЛИВОСT ПО ПОВОД АНТИРОМСКИТЕ ПОГРОМИ В БЪЛГАРИЯ