Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Диагноза: хронично мълчание пред лицето на жестокостта PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 28 Ноември 2011 17:49

Д-р Георги Христов, член на УС на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТД-р Георги Христов

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

"16-годишният Андрей, който учи в 35-o средно образователно училище в София, беше нападнат от група ученици от съседната строителна гимназия "Христо Ботев" и пребит зверски с боксове. Лекарите в "Пирогов" се борят за живота на момчето, което остана без бъбрек и далак, а белия му дроб е увреден.” mediapool.bg

Зверският побой насред София потресе всички ни! Не, че побоите в нашата страна са нещо нетипично, но сега (за пореден път) става въпрос за детско насилие! Детско насилие, чиято сатанинска жестокост може да бъде резултат единствено на тежък умствен, психически и морален дефицит. И този мозъчен дефицит се отнася в много по-голяма степен към цялото ни болно общество, отколкото към конкретния извършител! Този последния, макар и не в такава степен като пребития е по-скоро жертва. Жертва на цялото дегенерирало общество във аспектите му, каквито са: робска сервилност към мутрите, което ги легитимира почти до герои, на които малките се опитват да подражават; безнаказаността, поради което на никой не му и минава през ума страха от възмездие за делата му.

От последвалите този кървав инцидент коментари стана ясно, че той е станал пред очите на хиляди хора, преминали от там като случайни минувачи или пазаруващи в магазина за хранителни стоки отсреща. И никой от тях не е взел никакво отношение към разиграващата се кървава драма, оставяйки малодушно жертвата да бъде довършена от групата дегенерати. И как иначе?! Повече от двадесет години у всички нас настойчиво беше култивирано усещането, че каквото и да се случва на улицата, ние – обикновените граждани не трябва да се месим. Тази липса на нормално гражданско поведение беше нужно на мафията за да си свърши мръсната работа и да получи накрая цялата държава. И сега, когато това е факт, този начин на поведение продължава да се толерира от власт имащите с цел постепенното ограничаване на гражданските ни права, централизирането на властта и изтикването на гражданите от каквито и да било форми на контрол върху управлението на държавата.

И ако някой се опита да ни обвини, че прекалено политизираме и от „дребен криминален инцидент” правим генерални политически изводи, ще отбележим, че според нас от Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ(ГИС) този случай е типичен! В разигралата се трагедия ние откриваме поредния перфектен симптом на тежкото хронично заболяване, което влачим от години. Защото на пръв поглед активните участници в тази срамна за всички нас ситуация, както вече беше споменато, са всъщност пасивни жертви на тежката ни действителност. А истинските виновници почти не се споменават и изобщо не се коментират от лакействащите медии. Защо мълчи през цялото време Цветан Цветанов? Или това зверство, разиграло се насред столицата не е достойно за неговия коментар?! Безкрайно зает по изборите да мачка опозицията, а сега да заплашва стачкуващите, този човек, който оглавява министерството, което всъщност трябва да се грижи подобни неща да не се случват, сега мълчи! Защото тук няма ПиАр! Защото всичките му показни акции не чинят пукната пара, в момента, в който става ясно, че тази престъпност, която касае нас – обикновениъте хора не само, че не е овладяна, а става все по-драстична. И всичкото това на фона на бюджетните съкращения и увеличаването на възрастта за пенсиониране на всички други, освен на безполезната за обществото ни полиция.

За човека пък, който е готов да дава интервюта и да реже лентички по повод на откриването на всеки светофар или малка пресечка, но за този драстичен случай като този и дума не обелва, дори няма какво да говорим! И без това, всички сме наясно, че като бивш участник в силови и рекетьорски групировки, в мафиотски сдружения и бандитски структури, той е от хората, които имат пряка вина за състоянието, в което сме в момента.

Както и да се коментират този и другите подобни случаи, каквито са например и нашумелите наскоро смъртни случаи на родилки или продължаващото все още противопоставяне в Катуница, за нас от ГИС е ясно, че става въпрос за едно и също нещо, а именно - постоянната проява на тази системна грешка, за която говорим от години. И че тази грешка ще престане да съществува тогава, когато рязко бъде сменена цялата философия на управление на държавата, а методите на ГЕРБ и БСП са почти забравено минало!

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Понеделник, 28 Ноември 2011 18:11
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Диагноза: хронично мълчание пред лицето на жестокостта