Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Протестна Декларация относно политическите мотиви в уволнението на директора на Агенцията за Поддържане и Проучване на река Дунав PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Сряда, 14 Декември 2011 14:50

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТПротестна Декларация
от Гражданска Инициатива Справедливост
Относно:
Политическите мотиви в уволнението на директора на Агенция за Поддържане и Проучване на река Дунав – г-н Георги Георгиев.

До:
Ивайло Московски – Министър на Транспорта
Копие:
Свободните Български Медии.

Господин Московски,

Категорично протестираме срещу несправедливото уволнение на г-н Георги Георгиев, вече бивш директор на АППД. – Русе.

Политическите мотиви изтъкнати при това уволнение от заместник министъра на транспорта, г-н Кичев, го правят абсолютно несправедливо. То е скандално, такива мотиви за уволнение могат да се изтъкнат само при уволнение на политическо лице, каквото г-н Георгиев не е.

Политически мотиви може да има ако бъдете уволнен вие или целия ви политически кабинет. Надяваме се това да е по-скоро, но като познаваме манталитета на сегашното управление на ГЕРБ с надежда очакваме, политически да ви уволним ние, избирателите, на следващите парламентарни избори.

Вашия явно некомпетентен за поверената му служба заместник, г-н Кичев, обвини пред ИА Медиапул г-н Георгиев в престъпление – безстопанственост. Напомняме на самозабравилия се г-н Кичев, че в това престъпление може да обвинява само Прокуратурата на Р. България по чл.217 от НК. Ако г-н Кичев има такива данни за действията на г-н Георгиев да беше подал сигнал в прокуратурата. Ако не го е направил, му напомняме, че в НК на Р. България съществува и едно друго престъпление – нарича се набеждаване в извършване на престъпление.

Наземното обслужване на самолети и конгресния туризъм са явно съществени квалификации при оценката за ръководството на АППД и конкретно на г-н Георгиев!

Най-гротескното от всичко обаче е, че е освободен дългогодишен служител, с явен принос към развитието на Агенцията, ръководена от него 21г. Познат по цялото поречие на Дунав, от времето, когато уволнилия го, по ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ и заради безстопанственост е бил ученик!

Не сме учудени от поведението на политическо лице, овластено по най-непрорзрачен начин. Такова е поведението на повечето представители на ПП ГЕРБ във властта. Арогантно, показващо превъзходство от поста, който е зает, набеждаване на хора с доказани качества, уволнението им след това с цел да се заемат от кандидат на ГЕРБ, който може да реализира партийните очаквания така, че да се превърнат във финансови потоци и да се заграби още влияние. Особено ако там има Европроекти, както е в АППД. Където има европроекти, не са важни професионалистите, важно е да се управляват от хора на ГЕРБ, които и да се те.

Извинение и благодарност дължите на г-н Георгиев, той явно няма да ги получи. Знаехме, че в България ще има уволнения на професионалисти с политически мотиви и глупави обяснения., веднага след като ГЕРБ яхнаха властта.
Но здравия разум е без алтернатива, за жалост пак имат превес здравите сили.

От името на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ, изказваме подкрепата си и признателността си към свършеното за АППД на г-н Георгиев, надяваме се да е полезен на новата си работа както за себе си така и на работодателите си и най-вече да е здрав.

Гражданска Инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ
гр. Русе

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Сряда, 14 Декември 2011 16:34
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Протестна Декларация относно политическите мотиви в уволнението на директора на Агенцията за Поддържане и Проучване на река Дунав