Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Декларация на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Събота, 30 Юни 2012 11:06

Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТДо Кмета на Община Русе
До Екипа на В-к “Утро” – Русе


Декларация
От Гражданска Инициатива “Справедливост”
Относно: Опита за квалификации над група граждани, упражняващи конституционните си права.

Уважаеми г-н Кмете,
Уважаема Редакция на в-к Утро,

Гражданска инициатива Справедливост, категорично изразява своето възмущение от изявленията на кмета и заместниците му, отразени на страниците на в-к “Утро”, с което заплашват със съд всеки неудобен на тях и на администрацията човек или група хора, дръзнали да се възпротивят на техни решения или действия.

Конституционно е правото на протест, конституционно гарантирано е и правото на свободата на словото . Конституционно гарантиран е всеки обществен дебат, чрез който се постига разбирателство, дори да е предшетван от протест!

Която и да е група хора, според чл.40 на Конституцията на Република България има право да разпространява, каквото и да е слово и да изразява позициите си( вкл с позиви и лозунги) , ако те не накърняват честта и достойноството на другиго.

Възмутени сме от намеренията Ви да предадете на съд, на практика всеки простестиращ срещу всяко ваше решение. Интересно е с какви средства ще заведете делата? Пак с парите на данъкоплатците, естествено, същите тези данъкоплтаци, за чиито средства се притеснявате, защото те финансирали проектите ви. Какво ли ще предадете на съд? Демокрацията, демократичните процедури, правата на гражданите или самите граждани дръзнали да се възползват от тях? Придизвиква насмешка това ваше намерение. Вместо да изпращате 300 писма, до всеки един дръзнал да се подпише в подписка срещу проект, намерете законова форма за обществена дискусия с тях. Открита, публична, честна и аргуметирана. Поканете хората, срещнете се с тях, така както правихте по време на кампанията си за кмет, по време на изборите, с шатри във всяка точка на града, раздаване на балони, карти за игра, кибрити и брошури.

Конкретния проект, за пробива при Kaufland между другото – търговска верига, на която несъзнателно, може би, правите реклама, ябълка на раздора между Вас и администрацията ви, и от друга страна гражданите, може да е полезен и важен за града. Ние не го коментираме. Коментар и реакция изисква мнението Ви да давате квалификации на гражданите, как действат, а именно с “арогантни заблуди”, когато упражняват конституционните си права. Съжалваме, че нашия кмет мисли и говори така.

Налага се да ви напомним всичко това. Това е наш граждански дълг, като организация в Обществен интерес. Налага се да Ви напомним , че когато правата на един са нарушени или застрашени, означава, че са застрашени или нарушени правата на всички.

В духа на конституцията на страната и в духа на борабата за справедливост, ви призоваваме да направите всичко, според върховния закон на страната, да не разделяте хората и да не им давате квалификации, както и да им гарантирате прозрачна и лишена от административен натиск среда, да не настройвате хората един срещу друг.

28.06.2012г
Русе за ГИ”Справедливост” д-р Г. Тодоров

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 30 Юни 2012 11:17
 

Comments 

 
0 #1 писателЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ 2012-07-02 10:57
http://banditskatoplofikacia.alle.bg/
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Декларация на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ