Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Декларация PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Четвъртък, 21 Юли 2011 21:27

Правителството трябва да подаде оставка незабавно, а не да се крие зад предопределен вот на доверие!

Разкритието, че премиерът Бойко Борисов протежира фирма от алкохолния бранш с отнет лиценз е най-големия скандал в новата история на България.  Наглото отричане на фактите от негова страна за сетен път показва, че у нас върховенството на закона е валидно единствено за обикновените граждани, но не и за тяхното представителство във властта.

Ние не смятаме, че случаят е изолиран. Напротив.  За времето, изминало от изборите насам кабинетът и неговото мнозинство системно, последователно и дори със законодателни мерки сложиха ръка върху службите за защита на обществения ред и ДАНС. Пример в това отношение бе приетия Закон за МВР, както и отпадането на Националното бюро за контрол върху специалните средства от едноименния закон.  През същия период кабинетът предприе редица мерки за обезсилване на съдебната власт и поставянето под контрол на прокуратурата. Публикуваните стенограми от разговорите по висшите етажи на властта ясно показват, че дългосрочната цел на тези действия е покровителството върху партийните фирми и чадър върху контрабандата, която пълни черните каси на управляващите.

Ето защо, ние призоваваме премиерът незабавно да подаде оставка, а Софийска градска прокуратура да започне разследване срещу него и замесените министри и висши държавни служители. Това е единственият начин да бъде възстановено достойнството на българските граждани и да бъде измит позора от лицето на страната ни.

 При вот на доверие призоваваме всички парламентарно  представени партии и независими народни представители ясно да се определят в каква държава искат да живеят и подкрепят ли криминалното подкрепяне на определен бизнес.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 18:28
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Декларация