Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ЛИБИЯ СА ЗАЛОЖНИЦИ НА КАБИНЕТА „БОРИСОВ” PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 22 Юли 2011 15:56

Кризата в Либия бе тест за българската външна политика и за способността на България да формира позиция и да изпълнява съюзническите си ангажименти в НАТО. Правителството не издържа този тест. То не само следваше с голямо закъснение събитията, но чрез устата на премиера Борисов определи военната операция в Либия като авантюра, а усилият а на европейската общност обяви за  продиктувани от интереси, свързани с петролните богатства на Джамахирията.

На фона на кризата лъсна и пълната неспособност на България за участие във военни действия, различни от мироопазващи и мироналагащи мисии на суша. Българската авиация е напълно негодна да участва в координирани военни акции и все още не е оборудвана с опознавателната система „свой чужд”. Правителството продължава да отбягва решението на проблема и данъкоплатците плащат скъпо и прескъпо за поддръжката на морално остарели и негодни за участие в международни операции руски изтребители МИГ. Вместо превъоръжаване с изтребители по натовските стандарти и укрепване на националната сигурност, правителството на Борисов продължава да плаща с нашите пари и да разчиства пътя  за окончателната руска енергийна колонизация на България с изграждането на АЕЦ – Белене.

В рамките на кризата правителството загърби своите морални ангажименти към нашите сънародници в Либия. Вместо решение да скъсване на дипломатическите отношения с режима на Кадафи, то остави своята дипломатическа мисия в Триполи. Вместо да даде ясен сигнал за предстоящите събития, както и това, че режимът на Кадафи е вражески за България, то заблуди една част от нашите съграждани, които в крайна сметка решиха да останат на територията на Либия.  Днес те са на територията на страна, в която се води гражданска война с всички произтичащи от това рискове за тях и за техните семейства.

И служат като оправдание на кабинета за неговата неясна, малодушна и некомпетентна позиция, за липсата на далновидност, решителност и поети навреме ангажименти.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 18:14
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ В ЛИБИЯ СА ЗАЛОЖНИЦИ НА КАБИНЕТА „БОРИСОВ”