Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Правителството загърби националните интереси и трябва да понесе своята отговорност PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 22 Юли 2011 16:25

Българската национална електрическа кампания подписа допълнително споразумение с руската „Атомстройекспорт”, което обвързва страната ни със строителството на АЕЦ „Белене”.

Тихомълком и под маската на търговски отноношения между две фирми бе предопределено окончателното споразумение за строителството на централата, независимо от цената и параметрите на безопасност, станали особено актуални след трагедията във Фукушима. От обстоятелствата около споразумението, както и от изявленията на премиера е видно, че ръководителят на НЕК е положил подписа с благословията на правителството.

По този начин става ясно, че тримесечния мораториум върху преговорите и твърденията за преосмислянето на сделката по отношение на цена и безопасност на реакторите, са само прах в очите на българските граждани. Публичното порицание на министъра н енерегетиката Трайчо Трайков от страна на премиера и чадъра над ръководителят на НЕК потвърждават, че правителството вече е направило своя избор и е загърбило окончателно българските национални интереси.

Практиката в търговските отношения показва  недвусмислено, че зад подобно безпрекословно приемане на условия и цена единия партньор стои корупцията и личното облагоделстване на на гърба на българския народ. Ето защо политиката на капитулация на кабинета Борисов пред руските имперски интереси е безпрецедентна в най-новата ни история. Ние наричаме това предателство и измяна.

Обществото е в правото да е в правото си не само да отхвърли тази позорна сделка, но и да потърси сметка на управляващите. Правителството на Борисов трябва незабавно да подаде оставка.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 18:04
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ДЕКЛАРАЦИИ Правителството загърби националните интереси и трябва да понесе своята отговорност