Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ИКОНОМИКА
БЪЛГАРИЯ – СЕГА НАКЪДЕ? КРИЗАТА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ МОДЕЛ И ПЪТИЩАТА ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ НЕЯ. PDF Print Write e-mail
Дейност
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Вторник, 05 Ноември 2013 09:02

samokov sre6ta02Гражданска инициатива „Справедливост” в партньорство с експерти от ДЕН ( Движение за енергийна независимост) се срещна със свои приятели и съмишленици в хотел „Арена” в гр. Самоков на 31.10.2013 година.

Темите за разговор отново бяха енергийната стратегия на правителството, като продължение на целенасочената политика на зависимост от Русия, и основна причина за обезкръвяване на икономиката ни, и кризата на политическия модел, предизвикваща кризи на всички останали нива в обществото . Изложения и презентации направиха инж.Христо Казанджиев и Димитър Иванов от ДЕН и адв.Иван Груйкин за ГИС. Фокусът на енергийните анализи беше проекта „Южен поток” и неговата роля на инструмент, чрез който „Газпром” затвърждава своя монопол на българския пазар. Инж Казанджиев изрази своето категорично разбиране, че детайлите в преговорите между двете страни, методите на преговаряне и цифрите, които се обявяват недвусмислено водят до умишлен фалит на Българския енергиен холдинг и последващо придобиване на българската газопреносна мрежа от Кремъл в лицето на „Газпром”. По примера на действията им в Беларус.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Вторник, 05 Ноември 2013 09:13
Прочети повече...
 
ОБЕЗВЛАСТЯВАНЕТО НА НАРОДА Е ОСНОВНИЯТ ПРОБЛЕМ НА ДНЕШНАТА БЪЛГАРСКА ПОЛИТИЧЕСКА СИСТЕМА PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 28 Октомври 2013 19:02

Иван Груйкин, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТИван Груйкин, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Материалът излезе първо във faktor.bg

СОЦИАЛИЗМЪТ НИ УБИВА - НЕ СПЕТЕ СПОКОЙНО, ДЕЦА ....

Изминалите близо пет месеца от управлението на правителството на БСП, ДПС и „Атака" са време на изключителна динамика в масовото осъзнаване на днешните български реалности. Протестната вълна, започнала от злополучния избор на Пеевски, накара много хора, дотогава не проявяващи никаква политическа активност, да заявят позициите си по основни въпроси на политическата система, изборния процес, правосъдието. За все по-голяма част от българите вече е ясно е, че има системен проблем на модела, по който функционират българската държава и нейните институции. Затова обществото ни е обезверено и деморализирано, населението драматично намалява, икономиката агонизира, страната изглежда запусната и замираща. Все повече разбираме, че занапред не можем да си позволяваме управленски експерименти и политикански надлъгвания – актуалният въпрос днес е спасяването на България от случващия се пред очите ни провал.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Понеделник, 28 Октомври 2013 19:26
Прочети повече...
 
Резюме на публичната дискусия "България-перспективи и алтернативи" PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Неделя, 20 Октомври 2013 11:30

Гражданска Инициатива СПРАВЕДЛИВОСТПо инициатива на “Движение за енергийна независимост” и Гражданска Инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ на 15.10.2013 година в сградата на НТС София се проведе публична дискусия на тема „България – перспективи и алтернативи”. Изложения по различни аспекти на темата направиха: Алекс Алексиев – Външна политика, Геополитика, Национална сигурност; Красен Станчев по Икономически и социални политики; Иван Груйкин – Политическа система, Изборен процес, Правосъдие и Евгений Михайлов по Протестната вълна 2013 и поуките от нея.

Алекс Алексиев представи анализ на случващото се в страната, Европа и света, от който естествено се налага извода, че най-сериозните проблеми на страна ни са свързани с пряката ни политическа и икономическа зависимост от путинска Русия. България далеч не е страничен фактор в руската геополитическа и енергийна експанзия в Европа и света и това се отразява директно върху всеки от нас и начина ни на живот. Говори също за значението на САЩ, като стълб на световния

Алекс Алексиевред и затова, че Европа не може да се противостои на посткомунизма и неговите все по-активни прояви без американското ключово присъствие в НАТО. Този факт не е новина и Маргарет Тачър акцентира върху него още преди няколко десетилетия. Падането на Берлинската стена не донесе очаквания край на студената война, но тези факти убягват от вниманието на евро чиновниците, които отделят все по-малко средства за отбрана. Спря се и върху най-болезнения проблем – настъплението на радикалния ислямизъм. Разгърна темата за финансирането на ислямистите от Русия и Турция и ролята на България като васал на едните и съсед на другите. Посочи, че путинизмът е световен проблем и страната ни не прави изключение.


AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Неделя, 20 Октомври 2013 12:06
Прочети повече...
 
Прозират ли парите в Горубсо? PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Събота, 24 Март 2012 17:49

Даниел Донев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Даниел Донев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

„Ако до петък не се плати на работниците, влизаме на данъчни инспекции във всичките ви фирми”.Това е ултиматумът,който е получил във вторник сутринта собственикът на концесията на „Горубсо-Мадан” Валентин Захариев от финансовия министър Симеон Дянков. На пръв поглед справедлива позиция на държавата, която си е на мястото и взема своевременни мерки, за да защити гражданите си. Аз обаче тръгвам по елементарната си логика, която досега не ме е подвеждала и си задавам няколко въпроса. На някои от тях си отговарям почти веднага.

Това означава ли, че ако плати няма да има данъчни ревизии във фирмите? Означава ли, че дори и да има съмнения за данъчни нарушения, проверките ще му бъдат спестени? Защото моята логика ми подсказва, че това би трябвало да е основанието за ревизии, а не забавянето на заплати на работниците. Разбира се, че хората трябва да си получат парите и разбира се, че държавата е длъжна да помага на своите граждани. Само че нашата държава иска това да стане по лесния начин с минимум усилия от нейна страна било то и незаконно. Тя действа така през цялото си управление с извиване на ръце, забрани, неоснователно физическо насилие, авторитарно, повърхностно и все по-объркано.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 24 Март 2012 18:02
Прочети повече...
 
Защо социализъм, комунизъм, нацизъм и фашизъм си приличат и по какво се различават от капитализма PDF Print Write e-mail
Политика
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Сряда, 21 Март 2012 19:33

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Сряда, 21 Март 2012 19:37
 


Страница 1 от 4

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ИКОНОМИКА