Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

ОБРАЗОВАНИЕ
Децата ни, държавата и родителите PDF Print Write e-mail
Общество
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Понеделник, 28 Януари 2013 00:00

Даниел Донев, Гражданска инициатив СПРАВЕДЛИВОСТ

„Държавата трябва да помага на родители, които осиновяват деца” се изрепчи една лелка скоро на семейно събиране. „ Аз не искам държавата да ми помага, а да не ми пречи да бъда достоен родител и съпруг” отвърна Васил. Защото всяка помощ от държавата е лична загуба за някой, който се е трудил за своите левчета. Хората, които наричаме държава са всъщност държавна администрация. Държавата сме ние и ние поръчваме музиката, защото ние плащаме. Освен, че им плащаме те имат нужда и да им дишаме във врата, с пълни гърди, за да не пишат закони, с които да атакуват кулите на личната ни свобода да бъдем граждани и родители. Закони които на първо място им осигуряват дългосрочна и безоблачна служба в курортния комплекс наречен „Държавна администрация”, където ние плащаме цената на техния All inclusive. Защото нашето благополучие не е техен приоритет. А би трябвало да бъде. За целта е нужно да сме тук до децата си.

 

Даниел Донев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Още с качването в таксито ме грабва за слушател. Пита ме дали ми пречи цигарата, а аз му отвръщам, че ще я изтрая. Има толкова по-страшни неща от една цигара. Това отпушва личната му история и започва едно кимане от моя страна и от време на време обелвам по едно предпазливо „Да, да”. Не му знам името. Човек не се запознава с хората, които шофират таксито въпреки че понякога историите им са повод за сериозен размисъл. Заминава за Германия след две седмици. Работата уредена, квартира също. Ще работят с жена си в една кланица за пилешко месо. Заплатата е малка, но като не плащат за жилище и ще компенсират. Има „идеални” условия за живот. Осем човека ползват една кухня и две бани с тоалетна. Дори и си готвят заедно и се редуват в домакинството и така им излиза още по-евтино. Техни приятели живеели и работели там и нямали никакви битови или личностни проблеми с другите съквартиранти. „В Германия ли каза или в Африка?” се замислям за момент.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Понеделник, 28 Януари 2013 00:06
Прочети повече...
 
Защо държавата умишлено затъпява децата ни? PDF Print Write e-mail
Образование
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 22 Юли 2011 21:04

Любомира Вънчева, Гражданска инициатива Справедливост


Любомира Вълчева

Гражданска инициатива Справедливост 


Държавата в България е взела тиранични размери. И като всеки тиранин, тя си има врагове. Ако успее да се пребори ефикасно с тези врагове, тя може да продължи съвсем спокойно да живее на техен гръб и да се разпорежда с живота им. Ако не сте от хората, които вярват, че редът е следствие на хаоса, че рибката един ден е излязла на сушата, пораснали са й бели дробове и се е превърнала в огромен гущер, после в маймунка и накрая в човек, то сигурно вярвате, че децата са дар от Бога. Но дар за кого – за обществото? За държавния чиновник? За самата държава? За детската градина? Не, за семейството. Детето се ражда в семейството. Факт. Тогава защо държавата предявява претенции спрямо нашите деца?

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 17:48
Прочети повече...
 


Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ОБРАЗОВАНИЕ