Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Защо държавата умишлено затъпява децата ни? PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 22 Юли 2011 21:04

Любомира Вънчева, Гражданска инициатива Справедливост


Любомира Вълчева

Гражданска инициатива Справедливост 


Държавата в България е взела тиранични размери. И като всеки тиранин, тя си има врагове. Ако успее да се пребори ефикасно с тези врагове, тя може да продължи съвсем спокойно да живее на техен гръб и да се разпорежда с живота им. Ако не сте от хората, които вярват, че редът е следствие на хаоса, че рибката един ден е излязла на сушата, пораснали са й бели дробове и се е превърнала в огромен гущер, после в маймунка и накрая в човек, то сигурно вярвате, че децата са дар от Бога. Но дар за кого – за обществото? За държавния чиновник? За самата държава? За детската градина? Не, за семейството. Детето се ражда в семейството. Факт. Тогава защо държавата предявява претенции спрямо нашите деца?

Няма да се учудя ако след 5 години излезе закон от родилния дом да се пращат направо в яслата. Няма да е пресилено ако кажа, че днес плащаме „кръвен” данък. Като пращаме децата си да се обучават от майката държава. И освен това й плащаме за да ни ги взима. Да ги отрови с държавната пропаганда, с държавната религия, да ги направи неспособни да мислят, да се постарае да им отнеме и малкото останали възможности за реализация в живота, и не на последно място да ги социализира. Да ги изложи на всички възможни опасности, като започнем от наркотиците, алкохола и се стигне до изнасилвания и убийства. Хм, че защо й е на милата ни държава да пропилява така децата ни? Някой ще каже: „Да, но от България излязоха велики умове”. Да, точно така , но тяхната надареност не се дължи на образователната ни система. И да, излязоха! Е, държавното образование може да не е добро, но детето поне се социализира!

Случвало ли ви се е да срещнете майка, която не работи, по цял ден виси по кафенетата, но праща детето си на ясла и градина за да се „социализира”. Защото държавата умишлено ни заблуждава, че институционалната среда е по-добра за детето от семейната. Ето какво пише в тълковния речник за социализацията: 1. Приобщаване към среда, колектив, общество. 2. Превръщане на частната собственост в обществена. Позволете ми да изтълкувам това определение така, както аз го виждам - детето се приобщава към институционалната среда, към устоите на дадено общество и към неговите ценности (или липсата на такива). От собственост на Бога и на семейството то става държавна собственост. 

Дали държавата наистина се е загрижила за бъдещето на нашите деца, или просто иска да убие в зародиш всяка „погрешна” мисъл, всяка „погрешна стъпка” и всяко „погрешно начинание”. Дали държавното образование не е просто част от войната, която държавата води спрямо най-големите си врагове, семейството, църквата и свободния пазар? Да, тя е тръгнала на война и се е въоръжила добре. Враг номер едно - Семейството – основна структурна единица на обществото. Силното общество се крепи на здрави семейства. Ето каква е държавната политика, която цели да пребори този враг и да го завземе отвътре 

1. Правим невъзможно едно семейство да се издържа само от заплатата на мъжа. 

2. Принуждаваме жената да се откаже от своето призвание да бъде помощник на мъжа си и да възпитава децата им. Пропагандираме кариерата като най-висша ценност, която съвсем не противоречи на призванието й да бъде майка. 

3. Изтръгваме децата от майката и ги вкарваме в институции. Откъснати от семейната среда на съвсем ранна и крехка възраст, те са изключително податливи на чужди влияния. Връзката на родителите с детето се ограничава до „Добро утро и лека нощ” Половин час сутрин, три вечер. Девет часа в институция. Едно на нула за държавната политика. 

4. Разрушаваме бъдещите семейства като подроним моралните устои на обществото. Легализираме съвместното съжителство. Пренасищаме телевизията с порнография и насилие. Когато нещо се задържи достатъчно дълго на хоризонта, ние започваме да го приемаме като нещо нормално, като част от пейзажа. 

5. Заменяме милите филмчета и приказки за лека нощ с „Бакуган”, „Покемон”, „Бентен” прочее, като насищаме детския ум с извратени представи за света. 

6. За тези, които все още се опитват да си гледат децата вкъщи, прокарваме закон за задължителна предучилищна. Искат не искат ще ги дадат. 

7. Детето започва училище. Ето как протича един негов ден – спане 8 часа. Училище 6 часа. Занималня още 3. Пътуване за и към училище около час. Хранене 1 ч. Писане на домашни 2 часа. Свободно време за приятели, телевизия и компютър – още 2 часа. Дотук 23 часа. Остава един час за общуване със семейството. И тук не се включва разминаването на графика на детето с този на родителя. Също така и допълнителните курсове или спорт. 

8. В училище детето се научава да не учи. Да не мисли. Да не разсъждава. То дори не знае какъв боклук му пробутват в гърлото. Програмата се променя всяка година, учебниците се сменят постоянно, учителите също. Съзнателно или не детето приема държавната религия – хуманизма и релативизма. Човекът е Бог, макар и да е произлязъл от маймуна. Всички имат право да живеят както си искат. Няма абсолютна истина, няма абсолютен авторитет, няма върховен закон. Това, което за едни е правилно в една ситуация, за други не е. Всичко е относително. Историята няма смисъл. Няма начало, няма край, тя е просто хаос или повторение на събитията. Вселената се дължи на големият взрив, който подрежда хаоса на частиците в един съвършено красив, подреден и изключително разнообразен свят, чиито природни закони още не можем да изучим. Хората са се пръкнали също така случайно и си отиват също така случайно. Животът няма смисъл. 

9. Младежът завършва училище и желае да постъпи във ВУЗ. Но това никак не е лесно. Има входни изпити, които служат за преграда, ограничаване и са предпоставка за корупция. Мама и татко дават всичките си спестявания (ако имат) или взимат заем за да платят на частни учители. Ето ти бизнес за милиони. Искаш да влезеш – добре, но първо си плати. И ако попаднеш на точния учител ще влезеш непременно. Образованието ти до този момент не струва нищо. Но не се притеснявай- трудно е влизането. Завършването е съвсем друга работа – това го може всеки. 

10. Добре екипиран за реалния живот младежът излиза на свободния пазар. Ако има повече късмет отива в чужбина и не се връща. Ако няма този късмет или по някаква случайност в него се е зародила капка патриотизъм, започва да си търси работа в родината. Тогава се сблъсква с действителността. Не, не безработицата. Не! С огромната пропаст между работодателя и работника. Сблъсква се със собствената си неадекватност спрямо изискванията на пазара. На свободния пазар никой не търси човек, който може да завърши МЕИ, СУ или НБУ. Това всеки го може. Трябват им хора, които могат да програмират на Java, не на Паскал. Трябват им специалисти, а не хора с диплома. Много от тях виждат, че и висшето им образование не струва нищо и стават секретарки, магазинери, продавачи на обувки или бизнесмени. Другите, които не са избягали досега си стягат багажа. Резултат – младежта се превръща в една тълпа, която може да бъде манипулирана съвсем спокойно и безболезнено. 

Или както е казал моят познат Божидар Маринов „Докато мисленето на хората е държавно производство, те ще бъдат зависими, дори да имат свобода на бизнеса или свобода на вярата”. Годините на комунизма отровиха едно поколение, годините на така наречения преход унищожават следващите. Днес държавата може да прокара каквито си иска закони. Днес държавата може да пусне на свобода убиеца, под предлог, че му дава втори шанс в живота. Днес министър председателят може спокойно да се намесва в корупционни скандали. Днес управляващата партия спокойно може да обучава членовете си как се фалшифицират избори. Днес и Митьо Пищова може да стане президент. Защото младите хора са възпитани от майката държава. Дясните ни консервативни убеждения, здравият ни разум и житейската логика ни водят до убеденост в нашите основни ценности – Бог, семейство, частна собственост. Точно тези, които тираничната българска държава продължава да атакува най-силно. Кажете ми сега, че комунизмът си е отишъл!

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Събота, 27 Август 2011 17:48
 

Comments 

 
0 #2 вижИван 2013-01-24 11:14
не знам дали го изпратих
 
 
0 #1 вижИван 2013-01-24 11:13
виж
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало НАШАТА МЕЧТА