Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

e-vestnik : Четвърти здравен министър и неук човек за икономиката - това вече е комедия PDF Print
Неделя, 18 Март 2012 23:30

e-vestnik.bgНазначаването на четвърти здравен министър за три години е абсурд в управлението и политическата практика.

Най-новата политическа история на България познава твърдоглави премиери като Виденов, които не искаха да сменят министри, дори когато в собствената им партия се молеха за това.

Сега друг премиер, не по-малко твърдоглав, сменя министрите като носни кърпи, но безрезултатно.

Четвърти министър на здравеопазването, откъдето и да го погледнеш, е по-скоро комедия. Къде ги намира, какво иска от тях, в какво не се разбират, не е ясно. Но резултат няма - реформи в здравеопазването няма.

Първият изхвърча, защото доставил някакви ваксини за грип, пък грипната епидемия беше мижава, и поради това после се оказва, че можел да ги намери по-евтино от другаде.

Втората министърка изхвърча, защото тръгна да прави реформи, които премиерът не харесва.

Третият изхвърча, щото не знаеше, че имало договорени скъпи лекарства.

Сега идва четвърта министърка, която сама се определи като тежка артилерия на ГЕРБ. Само тази забележка е достатъчна да се разбере, че пак става дума за пореден бутафорен кадър на ГЕРБ. 33-годишната Десислава Атанасова е дребна чиновничка от провинцията - юрисконсулт на болница.

Въпросът не е, че е родена в Дулово и е работила в Русе. Провинциализмът не е място на раждане, а начин на мислене. И той прозира в политиката на ГЕРБ.

Навремето изборът на Трайчо Трайков за министър на икономиката и енергетиката предизвика известно учудване, поради сравнително скромния му опит. Но той се държа адекватно и независимо като министър и не играеше по схемите на големите мафии в енергетиката и на руските интереси и монополистите.

Дали точно това му изяде главата? Или премиерът спонтанно го уволни, защото се ядоса от несполуката на инфантилната си идея за българо-катарска дружба, от която ще потекат реки от пари?

Както и да е, но на мястото на Трайков Борисов слага неук човек. Възрастта му, пак на 33 години, не е проблем. На тази възраст хората са постигали забележителни успехи.

Но Делян Добрев е младеж от провинцията, завършил университет в САЩ, след което работил като държавен чиновник в областната управа и общината на Хасково, и като консултант по европейски проекти, докато ГЕРБ го вкара в парламента и го направи зам.-министър.

За съжаление човек с такъв опит няма как да постигне нещо забележително в управлението на това мегаминистерство. За тази работа се изисква и опит в бизнеса, какъвто Трайков малко или повече имаше. Но за полуобразован премиер като Борисов атестацията, че някой е учил в Америка и знае английски, е голяма работа.

Всичките размествания в правителството показват не сила и големи кадрови резерви на управляващите, а пълна безпомощност на властта.

Още материали от e-vestnik на e-vestnik.bg

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Неделя, 18 Март 2012 23:46
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало НАШАТА МЕЧТА