Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

BG ПРОКУРАТУРАТА = перална машина “Аурика” PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Петък, 11 Януари 2013 17:52

Адв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТАдв. Диньо Бозаджиев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Във вече далечната епоха на 60-те години на миналия век по пазарите в родината ни се появи уникално технологично чудо предназначено за българските домакини – съветската перална машина „Аурика”. Неочаквано за соцноменклатурата обаче, вместо благодарности появата на това битово „чудо” бе последвано от лавина от вицове, предвид качествата й. Явно „лошият човешки материал” е нещо иманентно на българската нация, от чиято неблагодарност са страдали и страдат и до днес „предводителите” му – демек българският управленски „елит”.

Пералнята „Аурика” се отличаваше с ужасния шум съпътстващ прането, наподобяващ настъпваща танкова дивизия от Т-34, къси съединения по нея, което караше по предпазливите да боравят с гумени ръкавици и като финал – едно „изпрано” бельо, по което спокойно можеше да се проследи историята на ползването му.

Нещо такова наподобява повече от две десетилетия и БГ- Прокуратурата.

Повече от 20 години тя имитира някакви напъни да изпълни конституционните си правомощия, което обаче започвайки от ерата „Татарчев” през екзотиката на ерата „Филчев” и застойните „брежневски” времена на ерата „Велчев” освен да произвежда усилващ се с годините шум, не роди като резултат нищо друго. Освен- удивително наподобяващи първата фаза от прането на пералня „Аурика” – “накисването”.

След което технологичните възможности и на пералнята и на БГ Прокуратурата стигаха до “полуизпиране” – на докоснали се до изкушенията на властта представители на „елита” и изпълнили задачата на задкулисието за поредния грабеж – естествено срещу подобаващ се личен дял от „приходите”.

След това Прокуратурата, като не можеше да прехвърли вината за умишления си провал на Съда, се налагаше да демонстрира търсене на „врагът в своите редици” – обикновено някой мушморок, който да опере пешкира.

„Изпраните” вече персони пък гордо заставаха в позите на жертви пред „лошият човешки материал” и горещо го убеждаваха, че са жертви на „лошите”. Най-забавното, че не малка част и сами си вярваха. Като онзи, когото при последните избори „повикаха” около 2000 /от 1 милион/ гласоподаватели да им оправи проблемите.

Номерата на управляващите БГ Прокуратурата станаха вече толкова тривиални, че за 20 години досадиха на обикновения данъкоплатец. Поредният разиграл се цирк с „избора” на нов Главен прокурор режисиран като „Биг Брадър” едва ли може да заблуди някого, че е само поредният – четвърти по ред за времето на „демокрацията” епизод в сагата „Ние ги хващаме – те ги пускат” или „Дай парите и бягай”. Само актьорите са други и се оказват все по-некадърни.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Петък, 11 Януари 2013 17:58
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало НАШАТА МЕЧТА