Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ

Сезона на Протестите (презареждане) PDF Print
Written by СПРАВЕДЛИВОСТ   
Неделя, 04 Декември 2011 15:30

Д-р Георги Тодоров, Гражданска инициатива Справедливост, РусеД-р Георги Тодоров, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ, Русе

Ако с протести нещо се решаваше в обществото, те щяха да са всекидневно явление. Протестите, обаче, не са занимание за всеки ден, те са крайна проява, когато нещо не може да се реши. Или пък, ако нещо така е застрашило дадена прослойка, която протестира, че тя е приела протеста за сражение.

Никой не се сражава, ако не е застрашен, а застрашените са много, отскоро всички. Няма нормален човек, който да се сражава (протестира), ако не е застрашен.
В Кризата (от каквото и да е породена) е важно да се види колко едно общество е сплотено. А излъченото от това общество правителство, има за задача да реши справедливо спора на прослойките.

Очевидно е, че то не може да направи това. Ако можеше, нямаше да има нито едно действие, което да прилича на сражение или протест.

Вместо мерки за стабилизиране на държавните финанси, правителството на Борисов започна да казва от кого ще вземе, за да не се налага да мисли как да събере повече и по-справедливо.

Да се досещате на някого да му вземат и той да не протестира? Аз не познавам такъв. А Вие?

Днес заложници на протестите сме всички, а ни беше страх да протестираме на изборите, защото си дадохме сметка, че няма кого да изберем протестирайки чрез вот, и подкрепихме пак онези които имаме, защото може и нищо да нямаме. Няма скоро да имаме, както сме се организирали скоро, здравите сили ще подкрепят здравия разум. Но днес в България тази победа ще означава че сме загубили всичко. Днес няма надежда а , без надежда не се живее, и доказателство за липсата й е масовата емиграция на всички обезверени.

Противопоставянето с популизъм едни на други, в нито едно общество не е довело до крайно вярно решение и разбирателство. Естествено, разнобоят в говоренето на Дянков и Т. Младенов, Цветанов и Дянков, защитата на Анев на неговите служители от заплахата на Дянков и Борисов доведе до най-логичното – несигурност. А несигурността води до протест.

И влизаме в спиралата – който протестира и е организиран, ще постигне успех пред ГЕРБ и правителстовото. На път сме за пръв път от протести всички да загубим, стачката в БДЖ е убийствена за всички, но себедостатъчните лидери на т.нар. синдикати я поддържат доказвайки, че са точно такива- себедостатъчни.

Това е доказателство, че в тази формация ( ГЕРБ) няма нищо дясно и има огромен заряд популизъм и протекционизъм на своите срещу чуждите. Разбирайте “развит социализъм” и откровен лобизъм. Фирмите спонсорирали ГЕРБ никой не ги закача, все още!

Ако в някои сфери това не се вижда идеално добре, то в здравеопазването е факт вече повече от година.

Едни получиха, а други - не, изработеното навреме. Едни бяха наречени “сеещи смърт”, “сухи клони за сечене”, а други, затънали в дългове – държавните болници дължат около 300 милиона лева, отидоха на безброй срещи с Борисов и му казваха “Congratulations, general”, и получиха правото да са душеприказчици на нищо неразбиращия от болни, лечение и организацията му, Генерал. Даже един такъв от Плевен стана КМЕТ! От директор на Болница – Кмет, защо ли? Едни лекари имаха с какво да си покрият задълженията в семейния бюджет, а други продължаваха да дотират сънародниците си, като работиха, без да са си получили възнаграждението и се молиха за отсрочка на заемите си. Едни бяха лоши лекари (надписвали, източвали, диагностицирали инфаркти, без да ги има), а други добри, просто защото са във верните, разбирайте, държавните болници. Такова противопоставяне, е допускал Макиавели, но за лекарите въпросният сатрап не се е изказвал…Не го е допускал, че може, а тези от ГЕРБ май могат?

Днес никой не иска да помисли – лекарите ли са виновни? Сред тях може и да има такива, но виновно е правителството, защото грешките са политически, а всичко останало е производно от тях.

Няма начин и това да не доведе до протести, как да ги няма, като пак има противопоставяне, незачитане, обвинение и обида. Лъжа и “проба – грешка” модел.

Проба – грешка е модел за учениците от 1 до 4 ти клас, така те се учат. Ако обаче едно правителство реши, че така може да си играе с обществото и да пробва реакциите му, ще стигнем до Виденова зима отпреди 13 години. Ще се казва, недай Боже, Борисова зима, СЕЗОНЪТ на ПРОТЕСТИТЕ, и ще бъде, недай Боже, в учебниците по история, а резултатът за всички повярвали в пазарната икономика, необратимостта на промените и края на социализма ще е, че са живели в илюзия и пак се е намерил някой, който да излъже всички.

За да заеме пост, или просто, за да запише името си в историята.

Каквато и да е цената, за Борисов и ГЕРБ не е важна, най –лошото ще е за всички, че ще платим за популизма, липсата на компетентност, гарнирани с празно говорене, което можа да доведе повече бели, отколкото грешките, допуснати с действие. Ще платим с парите си, изкарани с честен труд, пестеливост и предприемчивост. Ще платим още веднъж с вярата си, че нещо може да се оправи в нашата Жална България и дано да ни зареди с повече дух, за да не допуснем това да се потретва.

AddThis Social Bookmark Button
Последно променен на Неделя, 04 Декември 2011 15:42
 

Add comment

Security code
Refresh

Адв. Иван Груйкин в ТВ Скат - зависимата съдебна система, защо няма съд за политици

FACEBOOK

Харесай spravedlivost.net

Адв. Иван Груйкин в Нова ТВ - за незаконните такси на държава и общини

Присъедини се към страницата ни във Фейсбук

Д-р Кацаров за държавната политика в здравеопазването

Общото между социализма и нацизма

Какво е Капитализъм и кое е общото между Социализъм, Фашизъм, Комунизъм и Нацизъм

Пресконференция на Справедливост в Русе 15.02.2012

ПЕТИЦИЯ

Петиция за Лустрация агентите на Държавна Сигурност на Комунистическа България

Media RSS


You are here  : Начало ПОДКРЕПИ