ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ В БЪЛГАРИЯ PDF Print
Четвъртък, 27 Юни 2013 13:04

п-р Христо Куличев, Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТп-р Христо Куличев,

Господа управляващи,

Недоумение буди вашето упорство. Какво искате да покажете? Че сте се покаяли и искате да ви се даде втори шанс? Вашето упорство не показва покаяние.

Шансът вие го получихте, но не го оправдахте. Вие се провалихте и отпадате от всяко класиране.
Вие знаете какви са исканията на народа – те са толкова ясни и конкретни – да бъде управляван от народни избраници, а не от провалилите се партии.

Покажете, че сте чули гласа на народа и не бягайте от своята отговорност, но дайте възможното на парламента да направи нужните законодателни промени за провеждането на извънредни демократични избори, както иска народът.

Г-н Станишев, зная, че се гордеете с вашата столетница, но не можете да се гордеете с това, че седемдесет години тя е потискала и лъгала българския народ. Не сте сляп, глух, нито ням. Вие виждате и чувате виковете на протестиращите. Какво ще им кажете? Ще кажете ли, че вече сте нова модерна лява партия, която знае да ръководи по- добре, отколкото е правила това до сега?

Г-н Орешарски, Вие заявявате, че сте независим като министър председател. Ще покажете ли своята независимост и като гражданин като си подадете оставка?

Г-н Местан, Ще покажете ли своята загриженост за бъдещето на България, или за вас е по-важно участието ви във властта?

Господа управляващи, идват моменти когато трябва да покажете, че сърцето ви не е изпълнено само с жажда за власт, но че в него има и капка любов към народа. СЕГА Е ТОЗИ МОМЕНТ.

Христо Куличев е роден на 16 юли 1930 г. в с. Розово, Пещерско. От дете живее в София. През 1948 г. заема църковния амвон. Завършва факултета по славянска филология на СУ „Св. Кл. Охридски“ през 1952 г. Само няколко месеца е учител. Уволнен е поради верските си убеждения. Работи в строителството. По-късно е уволнен и от там, арестунав и изпратен в затвор. След изтърпяване на присъдата е принудително заселен в с. Ножарево, Силистренско.

От 1983 г. е пастир на Първа евангелска църква на Съюза на Евангелските съборни църкви в България. През 1994 г. пастир Христо Куличев получава почетното звание „доктор по богословие“ от Университета Nord Park в Чикаго, Илиноис. Един от основателите на Гражданска инициатива СПРАВЕДЛИВОСТ.

Последно променен на Четвъртък, 27 Юни 2013 13:29

You are here  : Начало ПОДКРЕПИ